NÄR DET BEHÖVS FLER BEHANDLINGAR

För vissa går det första gången. För andra går det den nionde. För ett tredje par är orken, lusten eller hoppet slut redan efter andra behandlingen och man väljer att leva utan barn, tar hjälp av en donator eller adopterar. Hur många behandlingar ett par förmår och behöver gå igenom är individuellt, men många berättar att tredje gången brukar innebära ett slags vägskäl mellan att vilja eller kunna fortsätta, och att avbryta resan.

I detta virrvarr av stora och svåra beslut, är det viktigt att man inte glömmer bort att prata. Eller pratar om att man kanske inte kan prata, om så nu är fallet. För även om ni går igenom detta tillsammans är det ovanligt att man reagerar och bearbetar det på samma sätt. Är man bara medveten om det kan man undvika mycket onödig frustration.

Prata även med personalen på kliniken, ibland kan det till och med vara enklare. De som möter er under behandlingen har erfarenhet och kunskap om hur jobbigt det här kan vara.

Ett tips på vägen
Ta hand om varandra och försök att ha lite roligt mellan besöken. Vårdar man förhållandet så orkar man ofta också med fler behandlingar.
Ferring Läkemedel AB, Tel: 040-691 69 00