DEN KÄNSLOMÄSSIGA RESAN

Att försöka bli med barn med hjälp av assisterad befruktning kan liknas vid att snabbspola sig igenom alla känslor en människa upplever under sin levnadstid. Man kastas snabbt och bryskt mellan känslomässiga ytterligheter, i en värld där man själv inte har kontroll. Man granskas, man analyseras och man blottar sig själv och det mest privata. Att det är påfrestande för såväl psyket som relationen behöver väl knappast nämnas.

Någon som vet vad längtan efter ett barn kan innebära för känslorna är Anna Hansson. Ni kanske inte har sett hennes figurer tidigare, men ni har troligen stiftat bekantskap med deras personligheter ändå. Här är Hoppet, Statistiken och andra ofrivilliga vänner som alla spelat en särskild roll på Annas snårfyllda resa mot det mest fantastiska.

Mina ofrivilliga vänner
Mina ofrivilliga vännerOm man bara kunde veta? Om man bara kunde få någon slags garanti? En liten hint om slutresultatet? Då skulle det hela vara en promenad i parken. Möjligen lång, möjligen knölig men hanterlig. Men nu är det ju aldrig så, det finns inga garantier.

Mina känslor och tankar skulle fortsätta kasta mig mellan hopp och förtvivlan, hela den långa resan. Det var lika bra att bli sams med dem. Göra dem till mina vänner. Mina ofrivilliga vänner.

//Anna Hansson
Ferring Läkemedel AB, Tel: 040-691 69 00